Home / Wie helpt u?

Madeleine Moser

Bandagist

“De bindende factor is persoonlijke aandacht en zorg op maat”

“Per 01-04-2023 ben ik in dienst van Claessen Stultiens als compressie therapeut.
Ik ben 37 jaar werkzaam geweest als verpleegkundige in de ouderenzorg en in het ziekenhuis
Viecuri,  poli dermatologie en poli lymfologie. Hier is mijn passie voor alle vormen van compressie therapie ontstaan, en heb de
opleidingen gevolgd voor compressie therapeut. Met veel plezier begin ik aan deze nieuwe uitdaging.
Daarbij zijn mijn persoonlijke aandacht en zorg op maat de bindende  factor in mijn werk.”

Nicole Smulders

Bandagist

“Geen doel is te ver, als je plezier hebt in wat je doet”

“Aangezien ik als zelfstandige werkzaam ben in de zorg, kom ik regelmatig bij cliënten die therapeutische elastische kousen dragen. Bij Claessen Stultiens kousen- & compressiezorg heb ik de kans gekregen om de opleiding ambulante compressietherapie/ TEK te volgen en ik had zin in deze nieuwe uitdaging. Inmiddels heb ik mijn diploma behaald en ben ik bij dit leuke bedrijf een aantal dagen per week werkzaam in de regio Weert. Ik zie veel verschillende mensen waardoor iedere dag anders is. Ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen en hoop dit werk nog vele jaren te mogen blijven doen. “

Esther Wijdeven

Bandagist

“Goed adviseren en de juiste zorg kunnen bieden vind ik erg belangrijk”

“In 1995 ben ik met pedicure begonnen en heb ik dit gecombineerd met mijn baan als doktersassistente. Doordat de medische kant van het pedicure mij erg aansprak, wilde ik me graag verbreden en verdiepen in het voetenvak. Het werk als bandagiste is een mooie aanvulling voor een completer plaatje wanneer iemand bij mij in de stoel zit. Vanaf januari 2019 ben ik mij actief gaan bezighouden als bandagiste. Ik combineer dit met mijn werkzaamheden als medisch en oncologisch voetzorgverlener. Het voelt goed wanneer ik het juiste advies en de juiste zorg kan bieden en deze combinatie maakt mijn beroep erg leuk en zeer interessant. Met veel enthousiasme ontvang ik u in mijn praktijk die gevestigd zit bij Penders Voetzorg in Uden.”

 

Marcella van Vliet

Bandagist, administratie

“Mensen met een goed gevoel achterlaten geeft mij energie”

“In juli 2020 ben ik op kantoor begonnen bij Claessen Stultiens kousen- & compressiezorg. Daarnaast heb ik de opleiding ambulante compressietherapie/TEK gevolgd. De basisopleiding en de expertcurus heb ik beide afgerond. Voordat ik bij Claessen Stultiens terecht kwam heb ik ruim 10 jaar in de ouderenzorg gewerkt als activiteitenbegeleider. Het stukje zorgen voor anderen is mij dus niet onbekend. Ik vind het fijn als ik mensen met een goed gevoel kan achterlaten en dat ze het gevoel hebben dat ze zich gehoord voelen. Dat geeft mij weer energie. Op dit moment werk in voornamelijk in de regio Reuver- Venlo. In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn gezin of vrienden en ben ik in het verenigingsleven te vinden.”

Iris van der Zanden

Bandagist, administratie

“Mijn werk doet er toe voor onze cliënten”

“In januari 2019 ben ik begonnen aan een nieuwe uitdaging bij Claessen-Stultiëns. Ik had daarvoor een paar jaar bij een urban-achtig dag restaurant gewerkt en had nooit kunnen bedenken wat er allemaal bij een therapeutische kous komt kijken. De diversiteit van de aandoeningen en dan de juiste kous verstrekken. Inmiddels heb ik mijn diploma als bandagist gehaald en ben volop met enthousiasme aan de slag. Naast het aanmeten van de kousen in Weert ben ik ook werkzaam in Venlo, Panningen, Swalmen, Maasbree én ambulant.”

José Maas

bandagist

“Mijn werk is speciaal en vraagt om integriteit”

“Ik ben actief met wandelen, fietsen en spinning. Bewegen vind ik heel belangrijk, hoewel ik heel goed besef dat dat voor veel van mijn cliënten niet is weggelegd. De mensen die ik kousen aanmeet, zijn vaak doorverwezen via de lymfepoli. Dat maakt mijn werk heel speciaal en vraagt om extra integriteit. Om mijn cliënten zo goed mogelijk te ondersteunen, ben ik vanaf 1991 –  naast het aanmeten van therapeutisch elastische arm- en beenkousen – gespecialiseerd in het aanmeten van onder andere compressiehemden en -broeken. Ik vind het een hele uitdaging om een functioneel en prettig zittend kledingstuk af te leveren. Daarnaast vind ik het fijn om als examinator praktijkexamens te mogen afnemen, waardoor hoog gekwalificeerde bandagisten dit mooie vak kunnen uitoefenen.”

Rowaya Asmowidjojo

administratie

“Mensen helpen geeft mij voldoening”

“Mensen adviseren en helpen, mensen blij maken, dat geeft mij energie en voldoening. Tijdens mijn werk bij een telecombedrijf en later in een bekende elektronicawinkel, heb ik veel geleerd over het contact met klanten. Daar heb ik ook ervaren dat ik dat niet alleen heel prettig vind, maar daar ook gevoel voor heb. In maart 2017 ben ik daarom overgestapt naar een modezaak: Valora Style by Stultiens. Het kantoor van Claessen Stultiens kousen- en compressiezorg bevond zich op dat moment op de eerste verdieping, zodoende ben ik vaker ingesprongen bij de receptie en administratie. Mijn interesse in de kousenzorg werd gewekt en inmiddels ben ik een van de vaste krachten. Om me verder in dit vak te specialiseren, heb ik de opleiding Ambulante Compressietherapie/TEK gevolgd. Buiten werktijden ben ik meestal bij mijn gezin te vinden of in de sportschool. Ook breng ik graag tijd door met mijn vrienden.”

Marianne Ketellapper

bandagist

“Ik heb zin in deze nieuwe uitdaging”

“Ik ben al 41 jaar A-verpleegkundige en sinds lange tijd zelfstandige in de thuiszorg. Als verpleegkundige ben ik gewend om zorgzaam met mensen om te gaan en dat vind ik ook juist prettig. Dat ik nu therapeutisch elastische kousen ga aanmeten, is weer een nieuwe uitdaging, waar ik veel zin in heb. Ik moet echter eerst mijn diploma halen en verwacht dit in het najaar 2018 op zak te hebben. Tot die tijd loop ik voor het aanmeten met Tiny mee, die dit werk al jaren doet. Vanuit mijn woonplaats Reuver zit ik dicht in de buurt van mijn cliënten en ik merk dat dat op prijs wordt gesteld. Ik sta met plezier in het leven en dat blijkt wel uit mijn deelname aan joekskepêl ’t Keump Waal.”

Yvonne Metselaars

mede-eigenaar

“De dankbaarheid van mensen is zo mooi”

“Ik werk inmiddels veertien jaar bij Claessen Stultiens en doe de administratie en receptie. De laatste zeven jaar werk ik ook als bandagist, want ik heb behoefte aan dieper contact met de cliënten. De dankbaarheid die ik ervaar wanneer ik oudere mensen in een zorginstelling of aan huis bezoek, is zo mooi. Zo heb ik een bijzondere band met een cliënt met downsyndroom. Met een grote glimlach vertrek ik als ik hem in de verte nog steeds ‘Dank je wel, Yvonne’ hoor roepen. Het meest tevreden ben ik, als ik iemand met vooroordelen over steunkousen, heb overtuigd en compleet van mening zie veranderen. Ik woon met mijn gezin in Ittervoort. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen en lees vrouwenthrillers.”

Mark Hansen

mede-eigenaar

“Ik doe gewoon en wil dingen gewoon doen”

“Na een bankcarrière heb ik in 2002 gekozen voor de zorg. Mijn ziekte heeft me destijds geïnspireerd om daar iets in te gaan doen. Hoewel ik medewerkers in dienst heb voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen, vind ik het belangrijk dit ook regelmatig zelf te doen. Zo behoud ik binding met het vak, met de cliënten en hun behoeften. Ik steun mijn medewerkers zo goed mogelijk en biedt ze ruimte om zich verder te ontwikkelen. Ook houd ik contact met onze partners en specialisten, want zij leveren ons producten en kennis. Als ik op kantoor ben, pak ik net zo goed zelf de telefoon en leg ik een afspraak vast voor een cliënt. Ik doe gewoon en wil dingen gewoon doen. In mijn vrije tijd organiseer ik graag feesten of ben op het water te vinden.”