We maken het website bezoekers graag gemakkelijk en vertellen daarom eerst wie we nu zijn en dat doen we in één zin. Voor wie geïnteresseerd is hoe we hier zijn gekomen leest beneden onder historie.

Dit zijn we nu
Specialist in het aanmeten, het leveren en de nazorg van therapeutisch elastische kousen met een zeer hoge servicegraad en een actieve houding naar cliënten en verwijzers die lokaal door medewerkers op een persoonlijke en aangename manier geholpen worden.

Historie
Op een praktische manier lopen we aan de hand van betekenisvolle jaartallen de historie langs.

1978: Tiny Claessen start als professionele pedicure en in die tijd ook wel voetverzorgster genoemd. Zij houdt in die jaren daarna pleidooien onder het motto “De voet is te vaak het stiefkind van het lichaam”.

1988: Naast pedicure volgt Tiny een opleiding tot gediplomeerd bandagist. Beide werkgebieden vullen elkaar uitstekend aan. Met een aantal andere zelfstandige bandagisten wordt de branchevereniging Kousen-Zorg gestart.

1998: Tiny breidt haar werkterrein uit door de praktijk over te nemen van mw. Huijbregts-Branten in Tegelen.

2000: De eisen van de zorgverzekeraars werden strenger en in dit jaar kreeg Tiny Claessen haar eerste certificering als bandagist van de Stichting Erkenningsregeling voor Leveranciers van Medische Hulpmiddelen. In hetzelfde jaar neemt Tiny de praktijk over van dhr. P. Janssen, Tegelen.

2004: Mark en Yvonne nemen de modezaak Stultiens in de Kerkstraat, Weert over. De modezaak voorzag een deel van haar klanten van therapeutisch elastische kousen en borstprothesen. Lian de Gier wordt in dienst genomen, want voor het aanmeten van kousen is een diploma verplicht.

2006: Stultiens wordt lid van de stichting Kousenzorg en krijgt de eerste SEHM certificering.

2008: Yvonne doet naast het administratief werk de opleiding tot gediplomeerd bandagist en haalt haar diploma.

2008: Tiny neemt de praktijk over van Toos Bongaarts-Scheepers te Venlo met wie ze jarenlang samenwerkte in het VieCuri ziekenhuis.

2010: Het VieCuri start een polikliniek te Panningen en daar is Tiny wekelijks te vinden om haar cliënten vakkundig te helpen.

2013: Stultiens verhuist van de Kerkstraat naar de Stationsstraat en wijzigt de naam in Care by Stultiens en de naam van de winkel in Valora. Daarnaast worden de cliënten van Orthopedisch Bedrijf Van Nieuwenhoven overgenomen.

2015: Care by Stultiens, Weert neemt Claessen Kousen-Zorg, Reuver over met aanmeetlocaties in Maasbree, Panningen, Reuver, Swalmen en Venlo.

2018: We hebben ons kantoor en aanmeetlocatie verhuisd naar een nieuwe locatie in het centrum van Weert aan de Hegstraat. Een goed moment om de namen van twee firma’s, Care by Stultiens en Claessen Kousen-Zorg samen te voegen tot de nieuwe naam Claessen Stultiens kousen- en compressiezorg en het nieuwe logo bekend te maken. Het onderdeel mammacare van Care by Stultiens gaat over naar Claudia Zuidema van Pure Mammacare uit Deurne.